Mehuasema

Mehuaseman toiminta ja hinnat 2018

Mehustushinnat

  • Omenoiden mehustus 0,65 € / omenakilo 
  • Pastörointi 0,90 € / mehulitra (hintaan sisältyy hanapussi)
  • Pahvilaatikko hanapakkaukselle 2,00 € / kpl         
     - pastörointihinta sisältää 3 litran hanapussin
     - emme pakkaa mehua asiakkaiden pulloihin
     - jos et halua pastörointia, varaa mehulle riittävä määrä kanistereita tai kannellisia ämpäreitä

Valitettavasti meillä ei käy pankkikortti, maksu käteisellä tai laskulla. Mobile Pay käy myös!
Palvelujen ja pakkausten hinnat sis. Alv 24%

Omenoiden mehustuksen ja pastöroinnin kokonaishinta riippuu omenoiden mehukkuudesta. Laskutamme työn mukaan! Keskimäärin kilosta omenia tulee 5,5-6 litraa mehua. Alla olevasta taulukosta näkyy hinnan muodostus omenien mehunsaannon mukaan:


Pelkkä 
mehustus 
€/kg
Omenien 
mehu-%
Pastöroidun 
mehun hinta omenakiloa 
 kohti

Mehulitran hinta   Puristus + pastörointi + hanapussi

0,65 € 50 % 1,10 € 2,20 €
0,65 € 60 % 1,19 € 1,98 € 

AjanvarausVaihtoehtoisia tapoja
1. Kirjoita viesti facebook-sivulle www.facebook.com/Omenahanse
2. Puhelimella numerosta: 050 430 1270 Varmimmin vastataan iltaisin klo 17-19.
    Jätä soittopyyntö, jos et saa vastausta. Muista sanella viestiin puhelinnumerosi!
3. Tekstiviesti edelliseen numeroon -> Soitamme takaisin viimeistään saman päivän iltana.
4. Sähköpostilla osoitteesta hr.ollikainen@gmail.com

Tilauksen yhteydessä meidän olisi hyvä tietää suurinpiirtein omenien määrä, jotta voimme suunnitella päivän työn. Lähetämme aina vahvistuksen aikavaraukselle!

Ohjeet omenien tuojalle

Omenien tuonti
Tuo puhtaat omenat mehustukseen edellisenä iltana muovisissa saaveissa, laatikoissa, ämpäreissä taikka koreissa. Omenat on paras kerätä suoraan puusta, maahan pudonneet saattavat olla ylikypsiä ja ainakin kolhiintuneet pudotessa. Toki maasta / nurmeltakin voi siistejä omenia ottaa. Multaa ei saa olla, eikä pilaantuneita kuten muumiotautisia eikä omenien joukossa myöskään saa olla heinää, omenapuun lehtiä oksista puhumattakaan. Vähäinen määrä toukkia tai omenarupea kuoressa ei haittaa mehussa.

Omenien määrä / mehun määrä
Minimimäärä omenia on 30-40 kg (= yksi puristuserä). Omenat punnitaan ensin astioissaan. Tyhjät astiat punnitaan omenien määrän selvittämiseksi. Omenamehua tulee keskimäärin 5-6 litraa 10 omenakilosta. Kovista ja kiinteistä omenista tulee enemmän mehua kuin pehmeistä. Ylikypsiä jauhoisiksi muuttuneita omenia ei kannata tuoda mehustettavaksi.

Mehun valmistus
Mehustuslaitteessa omenat ensin murskataan ja sitten murskeesta puristetaan mehu siiviläkankaiden läpi. (Jäljelle jäävän omenamassan saa ottaa mukaan jos haluaa.) Siinä on tallella omenankuoren terveelliset aineet. Omenapuriste pilaantuu lämpimässä nopeasti. Mehuasemalla mehustuksessa yli jäävä omenamassa käsitellään biojätteenä.

Pastörointi vai ei?
Pastöroimaton tuoremehu säilyy jääkaapissa vain muutaman päivän. Säilöntää varten mehu pitää pakastaa tai kuumentaa eli pastöroida. Mehuasemalla on pastörointilaite, jonka läpi laskettu mehu pakataan ilmatiiviisiin muovisiin hanapakkauksiin. Pastöroinnin voi tehdä kotonakin kattilassa, ja pakata esim. lämmitettyihin lasipulloihin, jotka suljetaan kumitulpalla. Riittävän kuumassa pastöroitu mehu säilyy tiiviisti suljetuissa pakkauksissa jopa vuoden.

Mehupakkaukset
Mehuasemalla pastöroimme ja pakkaamme pastöroidun mehun 3 litran hanapakkaukseen, asiakkaiden omia pulloja emme ota käsittelyyn. Mehun voi myös pakastaa hanapakkauksessa. Hanapussille voi ostaa pahvisen laatikon, jonka voi käyttää monta kertaa.

Jos et osta pastörointipalvelua etkä halua mehuasi hanapakkauksiin, tuo omenien mukana riittävä määrä puhtaita kanistereita tai kannellisia muoviämpäreitä.

Mehun haku
Omenamehut saa hakea mehustuspäivän iltana tai myöhemmin sovittavana aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti