sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Olipa mahtava omenasyksy!

Nyt se on onnellisesti ohi!
Tupa täyttynyt mehustukseen tuoduista omenista. Tässä on kahden päivän urakka.
Mehuasemamme oli toiminnassa 9 viikkoa elokuun lopulta tähän viikonloppuun. Teimme omenamehua monta pitkää päivää, emme tosin pitkiä viikkoja, koska mehustus on sivutoimi ja varsinainen työ piti myös hoitaa. 


Pastörointilaitteen ääressä ehtii mietiskellä omena-asioita.
Kummasti sitä vain jaksaa, kun pitää siitä mitä tekee. Omenat ovat hauska ja upea hedelmä, ja on innostavaa auttaa ihmisiä säilömään kotipihojensa omenat mehuksi talven varalle. Asiakkaat ovat olleet kaikki mukavia ja iloisia 'omenaihmisiä'.

Mehustus on täyttänyt koko syksyn niin, ettei mitenkään ole ehtinyt enkä jaksanut kirjoitella tähän blogiin, vaikka aiheita on pomppinut mielessä vaikka miten paljon. Etenkin pastörointilaitteen ääressä istuessa ja mehua pussittaessa on ehtinyt mietiskellä omena-asioita.

Omenapörssissä hiljaista
Tämä blogi olikin valjastettu omenapörssille syksyn ajaksi. Omena'ongelmasta' kirjoitettiin paljon myös lehdissä: mitä tehdä kun omenia on riesaksi asti. Omenapörssi oli yksi ratkaisu tähän, mutta sitä ei ilmeisesti tullut markkinoitua tarpeeksi. Tähän omenaongelmaan tulen palaamaan blogissa talven mittaan.

Olen iloinen, että pari ilmoitusta sinne kuitenkin tuli, pörssi siis toimi teknisesti. Toivon että ilmoittajat löysivät omenia/omenien ottajia ainakin jotain kautta. Pörssi jatkuu taas ensi vuonna.


Nämä kauniit omenat olivat viimeiset mehustukseen menevät omput tänä syksynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti